دسته
دانلود
ديگر وبلاگهاي نويسنده
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 93765
تعداد نوشته ها : 100
تعداد نظرات : 9
Rss
طراح قالب
GraphistThem265

 

ساير مطالب - اشاره: محمود سلطاني طنز‌نويس اصفهاني با اين اثر در ششمين جشنواره طنز مكتوب مقام نخست را در رشته نثر از آن خود كرد. داوري اين بخش را يوسفعلي ميرشكاك، سيدعلي ميرفتاح و شهرام شكيبا بر عهده داشتند.

 

 

جناب آقاي م . س

مؤلف و متقاضي محترم چاپ يك جلد كتاب داستان با عنوان: حسن‌آباد چي بود؟ چي شد؟ با سلام و احترام و در پاسخ به درخواست پنج سال پيش جنابعالي مبني بر اجازه چاپ يك جلد كتاب داستان در 220 صفحه و با عنوان «حسن‌آباد چي بود؟ چي شد؟» اعلام مي‌دارد يك صفحه از متن دريافتي توسط اعضاي محترم هيأت‌مميزي كتاب اين وزارت مورد بررسي قرار گرفت كه بدين‌وسيله اعلام نظر هيأت مزبور به شرح زير اعلام مي‌‌گردد:

1 ـ با توجه به خدمات گسترده دولت محترم طي سال‌هاي اخير در روستاهاي كشور در اين داستان لازم است نام روستا از «حسن‌آباد» به «دولت‌آباد» تغيير يابد.

2 ـ در اين داستان بايد مشخص شود كه آيا پيش از وقوع سيل، گناه يا خطايي از مردم روستا سر زده يا اينكه آنان واقعاً گرفتار بلاي طبيعي شده‌اند؟

3 ـ عبارت «مردم روستا براي جبران خرابي‌هاي ناشي از سيل، دست دست در دست يكديگر نهادند» به اين صورت اصلاح گردد كه مردان دست در دست مردان و زنان نيز دست در دست زنان اين كار را كردند. ضمناً توصيه مي‌شود درباره مردم اين روستا توضيح داده شود كه همه مؤمن و ملتزم به رعايت مسائل مذهبي بوده و خودشان حواس‌شان كلاً جمع كار هست.

4 ـ در عبارت «جعفرآقا به مردي كه در راه رسيدن به روستا دچار مشكل شده بود كمك كرد» بايد مشخص شود كه شخص در راه مانده، خودي بوده است، در غير اين صورت موضوع كمك به اين شخص حذف گردد.

5 ـ در همين صفحه و در توضيح عبارت «حاج‌ صادق در برابر ديدگان مردم سيل‌زده به ميان سيلاب رفت تا وسايلي را كه آب با خود مي‌برد از آب بگيرد» كاملاً توضيح داده شود كه اولاً او با لباس كاملاً گشاد رفت وسط آب، ثانياً مشخص شود كه پيش از انجام اين كار، از خانم‌ها خواسته شده بود محل را ترك كنند.

6 ـ در كل داستان، هرجا صحبت از مردم مي‌شود، با صفت شريف و هميشه در صحنه از آنان نام برده شود.

7 ـ عبارت «حاج‌صادق نگاهي به جمعيت انداخت» به صورت: «حاج‌صادق نگاهي به مردان حاضر در جمع انداخت»، اصلاح گردد.

8 ـ در توضيح اين عبارت كه «حاج باقر به مردم قول داد خرابي‌ها به زودي جبران مي‌شود» بايد مشخص شود كه او از طرف چه شخص يا سازماني قول داده است؟ اگر از طرف خود قول داده، اين سؤال مطرح مي‌شود كه او توانايي جبران خسارات وارده را از كجا آورده است؟ نكند جزو كساني است كه نامش در ليست كذايي قرار دارد؟ اگر هم از طرف سازمان‌ها يا مقامات محترم قول داده كه بايد گفت او چنين حقي را نداشته است.

9ـ در عبارت «اين درختان پيش از اين‌كه سيل بيايد همه سبز و شاداب بودند» به جاي واژه سبز، رنگ ديگري منظور گردد.

10 ـ عبارت «من خودم كمك مي‌كنم تا روستا را بازسازي كنيم» كه از قول حاج باقر گفته شده از مصاديق بارز بي‌اعتناي به دولت و كمك‌هاي آن به بازسازي و بهبود روستاهاست. ضمن اينكه همانطور كه قبلاً نيز عنوان گرديد، بايد مشخص شود حاج باقر اگر تمكن مالي دارد، اين مال را از كجا آورده است.»

11ـ در عبارت «لامپ‌هاي سمت راست كوچه سوخته بود» كلمه چپ جايگزين واژه راست گردد.

12 ـ عبارت «صداي اذان از راديو شنيده مي‌شد» به اين ترتيب اصلاح شود كه: نواي ملكوتي و روح‌بخش اذان از رسانه ملي پخش مي‌شد.

13ـ عبارت «يك وانت پيكان از راه رسيد» به صورت يك وانت كه مشخص نبود متعلق به چه كارخانه‌اي است از راه رسيد، اصلاح گردد.

14 ـ كلاً جاي يك شخص روحاني در داستان خالي است. يك شخصيت روحاني براي داستان درنظر گرفته شود كه از اول تا آخر داستان، مردم را هدايت نموده و محور كار بازسازي روستا، ايشان باشد.

15ـ عبارت «حاج‌صادق عادت داشت هر روز بعد از خوردن صبحانه به مزرعه برود» بدين ترتيب اصلاح شود كه: حاج صادق عادت داشت در ماه رمضان پس از خوردن سحري و خواندن نماز صبح و در بقيه ماه‌ها پس از خوردن صبحانه به مزرعه برود.

16ـ به دنبال عبارت «اكبرآقا، سوار بر موتور عازم حسين‌آباد شد» اضافه شود كه وي علاوه بر داشتن كلاه ايمني، در طول راه هم، قوانين و مقررات راهنمايي رانندگي ناجا را كاملاً رعايت كرد.

17 ـ در عبارت «جميله خانم كيسه را از دست خديجه خانم گرفت» به جاي دو اسم مزبور، كلاً زنان روستا با عنوان همسر شوهران يا مادر پسران بزرگتر خود معرفي شوند.

18 ـ به جاي عبارت «جميله خانم هسته‌هاي زردآلو را پس‌داد» نوشته شود: جميله، هسته‌هاي زردآلود را با اشتياق فراوان گرفت و گفت اينها حق مسلم ماست.

19ـ عبارت «مردم روستا كلاً مردم فقيري بودند» به اين صورت اصلاح شود كه: مردم روستا پيش از اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها فقير بودند اما بعد از اجراي اين قانون ديگر فقيري در روستا نبود.

20ـ عبارت «كربلايي كاظم گفت قيمت‌ها روز به روز بالا مي‌رود. بهتر است ما هم هر چه نياز داريم همين امروز بخريم، بهتر از فردا است». درمتن اين داستان شائبه‌گراني را به وجود مي‌آورد. اين جمله به اين صورت اصلاح شود كه: حاج كاظم گفت بهتر است هر چه را مي‌خواهيم، ديرتر بخريم.

21ـ در پاراگراف بعدي به جاي خسرو، يك اسم موجه‌تر انتخاب شود. براي انجام اين كار مي‌توانيد از اداره ثبت احوال محل كمك بگيريد.

با توجه به موارد فوق چنانچه مؤلف محترم واقعاً در صدد چاپ و انتشار داستان خود هستند و فكر مي‌كنند عمرشان كفاف اصلاح متن مورد نظر را مي‌دهد، لازم است بقيه داستان را مطابق با نكاتي كه از سوي هيأت محترم مميزي و به شرح فوق اعلام گرديده، اصلاح و تكميل نموده و متن نهايي را حداكثر طي دو روز آينده همراه با مدارك زير براي تجديد مميزي و اعلام‌نظر به اين دفتر تحويل نمايند. بديهي است تأخير در تحويل مدارك خواسته شده به منزله انصراف از دريافت اجازه چاپ تلقي شده و مسئوليتي متوجه اين دفتر نخواهد بود.

مدارك مورد نياز عبارت است:

1ـ تصوير پشت و روي كارت ملي

2 ـ تصوير تمام صفحات شناسنامه متقاضي و اعضاي خانواده

3 ـ چهار قطعه عكس تمام رنگي و تمام رخ كه در ماه جاري گرفته شده باشد

4ـ فهرست كارها و اقدامات فرهنگي قبلي

5 ـ معرفي چهار نفر از چهره‌هاي شاخص فرهنگي كشور به عنوان معرف

6 ـ كروكي محل سكونت

7 ـ لوح فشرده حاوي تصاوير مدارك فوق

 

من‌الله توفيق و اليه التكلان ان‌الله مع الصابرين و الله المستعان

مديركل دفتر مميزي كتاب

 

گيرندگان رونوشت:

ـ دبيرخانه محترم هيأت‌دولت، با تشكر فراوان از خدمات گسترده دولت محترم در روستاها

ـ مقام عالي وزارت

ـ مقام عالي معاونت محترم فرهنگي

ـ مديركل محترم حوزه وزارت

ـ مديركل محترم حراست

ـ مديركل محترم امور مالي براي دستور پرداخت به موقع حق‌الزحمه اعضاي محترم هيأت مميزي

ـ مديركل محترم خدمات براي قراردادن وسيله نقليه در اختيار اعضاي محترم هيأت مميزي

ـ وزارت محترم كشور به لحاظ تغيير نام روستا

ـ سازمان ثبت احوال كشور با توجه به ضرورت تغيير نام و عنوان بعضي شخصيت‌هاي داستان

ـ وزارت نيرو به لحاظ وقوع سيل در روستا

ـ سازمان حج و زيارت به لحاظ حاجي بودن دو نفر از شخصيت‌هاي داستان

ـ جمعيت هلال احمر به لحاظ وقوع سيل در روستا

ـ وزارت‌كشاورزي جهت اطلاع ازچگونگي مصرف هسته‌هاي زردآلو

ـ راهنمايي و رانندگي ناجا با توجه به وجود يك دستگاه وانت و همچنين يك دستگاه موتورسيكلت در داستان

ـ ستاد هدفمندسازي يارانه‌ها

- ستاد مديريت مساجد

ـ سازمان صدا و سيما به لحاظ پخش اذان در داستان

ـ مديران‌عامل شركت‌هاي سازنده خودرو با توجه به وجود يك دستگاه وانت در داستان

ـ وزارت محترم دفاع به لحاظ احتمال ارتباط موضوع

ـ شركت راه‌آهن به لحاظ احتمال نزديك بودن روستا به خط آهن

 

24

 

 

 

 


1390/8/2 19
X