عادل فردوسي پور در برنامه اش و در بخش دوربين نود آيتمي را روي آنتن برد كه هم براي خودش و هم براي مردم جالب بود.او در حالي قسمت هايي از برنامه معروف «مسابقه هفته» با اجراي مرحوم منوچهر نوذري را پخش كرد كه براي همه پخش اين برنامه در دوربين نود عجيب بود.اما وقتي مرحوم نوذري نام شركت كنندگان در اين برنامه را اعلام مي كرد نام يك نفر خيلي آشنا بود:«عادل فردوسي پور»
مجري برنامه نود در آن زمان با 19 سال سن در برنامه مسابقه هفته شركت كرده بود كه اتفاقا سوالي فوتبالي به او افتاد و نوذري از فردوسي پور پرسيد:«بازيكن سرشناس تيم ملي برزيل كه بيش از هزار گل به ثمر رسانده است؟»
اين در حالي بود كه فردوسي پور كه همان زمان هم اطلاعاتش در مورد فوتبال زياد بود بلافاصله گفت:«ادسون آرانتس دونا سيمنتو ملقب به پله»
در اين زمان مرحوم نوذري كه از اطلاعات فردوسي پور به وجد آمده بود يك بار ديگر سوال را از او پرسيد و گفت:«اطلاعات ديگري هم از اين بازيكن داري؟»كه فردوسي پور گفت:«بله؛او همين چند وقت پيش يك بار ديگر ازدواج كرد!»
نوذري با شوخي به فردوسي پور گفت كه خودت هم شبيه پله هستي كه عادل در جوابش گفت:«اما من اينقدر سياه نيستم.»
فردوسي پور ضمن ياد كردن از مرحوم نوذري در برنامه ديشب گفت:«خدا ايشان را بيامرزد،من در آن زمان 19 ساله بودم و كلا در بيشتر برنامه هاي تلويزيوني شركت مي كردم
منبع : خبر آنلاين
روزنامه كيهان نوشت:يكي از خوانندگان لس آنجلسي به نام «مهرداد-آ» به دليل آشنايي و همكاري با خواننده اي بدنام به نام فائقه آتشين، دچار از هم گسيختگي خانوادگي شده است.به گزارش خبرنگاركيهان، فائقه آتشين، پس از خروج از ايران و جدايي از همسر سوم خود، با «مهرداد-آ» معاشرت كرد.
هم اينك، آهنگساز ديگري به نام «بابك-س» در معرض تجربه تلخ خواننده لس آنجلسي است. فائقه آتشين تاكنون سه بار ازدواج كرده است. اولين همسر وي، «قرباني» كاباره دار بود، همسر دوم آتشين، «بهروز وثوقي» بازيگر و معشوقه اشرف پهلوي بود. همسر سوم او نيز، يكي از فيلم سازان حامي فتنه بود!
منبع : خبر آنلاين
هفت حقيقت جالب درباره جهان پير
جهان از چيزهاي ناديدني لبريز است. در حقيقت، سيارات، ستارگان و كهكشانها كه قابل مشاهدهاند، تنها چهار درصد جهان را تشكيل ميدهند. بقيه 96 درصد از موادي تشكيل شده كه به راحتي قابل درك يا مشاهده نيستند.
از انبساط و شتاب جهان گرفته تا ماده و انرژي تاريك آن، ستارهشناسان هر روز با عجايب و شگفتهاي بيشتري از اين منبع ناشناختهها روبهرو ميشوند.
به گزارش ايسنا، سايت اسپيس در مقالهاي، به معرفي برخي از عجيبترين و در عين حال جالبترين واقعيتها در مورد جهاني كه در آن زندگي ميكنيم، پرداخته است.
جهان، بسيار پير است
جهان در پس واقعه مهبانگ (انفجار بزرگ) در حدود 13.7 ميليارد سال پيش با اختلاف حدود 130 ميليون سال بوجود آمده است.
ستارهشناسان اين رقم را با اندازهگيري تركيبات چگال ماده و انرژي در جهان محاسبه كردهاند كه آنها را قادر به تعيين ميزان سرعت گسترش جهان در گذشته ميكند. در نتيجه، اين محققان توانستهاند محدوده زماني وقوع مهبانگ را تعيين كنند. زمان ميان آن انفجار و اكنون ميتواند سن جهان را رقم بزند.
جهان رو به گسترش است
در دهه 1920، ادوين هابل، ستارهشناس آمريكايي موفق به كشف ايستا نبودن جهان و رو به گستردگي آن شد. اما تصور محققان درآن زمان اين بود كه گرانش ماده در جهان موجب آهستگي اين انبساط شده يا حتي با آن تعارض پيدا ميكند.
در سال 1998، تلسكوپ فضايي هابل به بررسي ابرنواخترهاي بسيار دور پرداخته و كشف كرد كه در دوراني خيلي دور، جهان با سرعت بسيار كمتري از امروز در حال گسترش بوده است. اين كشف گيجكننده مويد اين نكته بود كه يك نيروي غير قابل توضيح موسوم به انرژي تاريك، به هدايت گسترش رو به شتاب جهان ميپردازد.
در حالي كه انرژي تاريك بر اساس تصورات همان نيروي بيگانه است كه كيهان را با سرعتي رو به رشد از هم جدا ميكند، اين نيرو به دليل دشواري شناسايي آن توسط دانشمندان، هنوز يكي از بزرگترين اسرار دنياي علم باقي مانده است.
رشد ناگهاني جهان در حال شتاب گرفتن است
انرژي تاريك نه تنها به عنوان عامل گسترده شدن جهان معين شده، بلكه اين انبساط با وجود اين عامل با شتاب نيز روبهروست.
اين واقعيت، جايزه نوبل فيزيك امسال را براي سه دانشمند كاشف آن به ارمغان آورد. اين جايزه معتبر امسال در صد و چهارمين نوبت خود به طور مشترك به شائول پروموتر، برايان اشميت و آدام رايس اعطا شد.
در سال 1998 دو تيم از ستاره شناسان كه اين دانشمندان رهبري آنها را بر عهده داشتند، اعلام كردند كه جهان نه تنها رو به گسترش بوده، بلكه گسترش آن رو به شتاب نيز هست. به گفته محققان، هر چه فاصله كهكشان از زمين بيشتر باشد، شتاب دورشدن آن بيشتر است.
شتاب جهان همچنين نظريه نسبيت عام آلبرت انيشتن را تاييد كرد و اخيرا دانشمندان به احياي ثابت كيهاني اين دانشمند بزرگ براي توضيح انرژي تاريك كه به نظر با گرانش مقابله كرده و عامل انبساط و سرعت آن در جهان است، پرداختهاند.
امكان مسطح بودن جهان
شكل جهان تحت تاثير اتفاقات بين كشش گرانشي (بسته به تراكم ماده در جهان) و سرعت انبساط قرار دارد. تراكم جهان از يك ارزش بحراني خاص فراتر ميرود، از اين رو جهان مانند سطح يك كره، «بسته» است. اين بدان معني است كه جهان نامحدود نبوده بلكه پاياني هم ندارد. در اين حالت، جهان سرانجام گسترش را متوقف كرده و در واقعهاي موسوم به «مهرمب (ويرانش فرجامين گيتي)» در خود فرو ميريزد.
اگر تراكم جهان از ارزش تراكم بحراني كمتر باشد، پس شكل جهان مانند سطح يك زين، «باز» بوده و در اين حالت جهان بدون محدويت به گسترش هميشگي خود به سوي بينهايت ادامه خواهد داد.
اگر تراكم جهان دقيقا با تراكم بحراني برابر باشد، پس هندسه جهان مانند يك برگه كاغذ، «مسطح» بوده و بدون محدوديت به گسترش ادامه ميدهد؛ اما پس از مقدار بينهايتي از زمان، سرعت گسترش به آهستگي به صفر نزديك ميشود.
سنجشهاي اخير بر اين تاكيد دارد كه جهان با دو درصد احتمال خطا، مسطح است.
جهان پر از چيزهاي نامرئي است
جهان از چيزهاي ناديدني لبريز است. در حقيقت، سيارات، ستارگان و كهكشانها كه قابل مشاهدهاند، تنها چهار درصد جهان را تشكيل ميدهند. بقيه 96 درصد از موادي تشكيل شده كه به راحتي قابل درك يا مشاهده نيستند.
اين مواد گريزان موسوم به ماده و انرژي تاريك، تاكنون شناسايي نشدهاند، اما ستارهشناسان اساس وجود آنها را با تاثير گرانشي آنها بر روي ماده معمولي شناسايي كردند.
جهان از پژواكي از تولد خود برخوردار است
زمينه ريزموج كيهاني از پژواكهاي نوري بجا مانده از مهبانگ در 13.7 ميليارد سال قبل ساخته شده است. اين يادگار مهبانگ مانند يك چادر برجسته از پرتو در اطراف جهان باقي مانده است.
ماموريت پلانك سازمان فضايي اروپا به طراحي نقشهاي از كل آسمان درنور ريز موج پرداخته تا نشانههاي جديد را از چگونگي آغاز جهان بدست بياورد. رصدهاي پلانك جزء دقيقترين ديدگاهها از زمينه ريزموج كيهاني بوده كه تاكنون بدست آمده است.
دانشمندان اميدوارند كه با استفاده از اين دادهها به سؤالات خود در مورد جهان و اتفاقات پس از مهبانگ پاسخ دهند.
احتمال وجود جهانهاي بيشتر
ايده امكان وجود جهانهاي ديگر از يك نظريه موسوم به تورم ابدي بوجود آمده است. بر اساس اين نظريه، كمي پس از مهبانگ، زمان و فضا در سرعتهاي مختلف در مكانهاي مختلف گسترش پيدا كردند. اين مسأله منجر به رشد جهانهاي حبابي شده كه ممكن است با قوانين فيزيكي خاص خود اداره شوند.
اين مفهوم بسيار جنجالبرانگيز بوده و تا چندي پيش كاملا فرضي تصور ميشد؛ اما اخيرا بررسيهاي بيشتري بر روي نشانههاي فيزيكي از فرضيه چندجهاني در زمينه ريزموج كيهاني انجام شده است.
اگرچه دانشمندان به دنبال نشانهاي از برخورد جهان هاي حبابي، به بررسي رصدهاي موجود از زمينه ريزموج كيهاني پرداختهاند، اما تاكنون موفق به يافتن نشانه جالبي نشدهاند. به گفته محققان، در صورت وجود چنين برخوردي، احتمالا يك طرح گرد در زمينه كيهاني باقي خواهد ماند.
منبع : عصر ايران